alt text

Pemberi Pinjaman Wang Berlesen

Kami memberi faedah yang ditetapkan oleh kerajaan, iaitu 18% setahun untuk Pinjaman Tanpa Cagaran, dan 12% setahun untuk Pinjaman Bercagar

Tekan sini
alt text

Pembeli Emas / Pinjaman Bercagar

Kami membeli barangan emas terpakai dan memberi pinjaman cagaran emas berdasarkan harga pasaran emas yang tertinggi.

Tekan sini
alt text

Kami di mana?

Kami berada di Kedah dan Perlis, Malaysia Utara. Cawangan-cawangan kami berada di Jitra (Ibu Pejabat), Alor Star, Kuala Nerang, Gurun, Sungai Petani, dan Kangar.

Tekan sini
alt text

Pertanyaan Lazim

Jika anda seorang kakitangan kerajaan atau bekas kakitangan kerajaan (Pesara), anda LAYAK untuk membuat pinjaman pendek di syarikat kami.

Tekan sini

LATAR BELAKANG SYARIKAT

Sri Guan Teik Credit Sdn Bhd adalah sebuah syarikat yang ditubuhkan untuk melayani sebagai Pemberi Pinjaman Wang dan Pembeli Emas Berlesen. Syarikat tersebut menawarkan pinjaman jangka pendek kepada pelanggan. Pinjaman jangka pendek merupakan pinjaman yang sangat selamat dan hanya diberikan kepada pesara dan pegawai kerajaan. Tujuan utama dari Sri Guan Teik Credit Sdn Bhd adalah untuk memberi bantuan kewangan kepada pelanggan dan memenuhi keutamaan dan permintaan pelanggan.

Sri Guan Teik Credit Sdn Bhd ditubuhkan pada tahun 2004, Sebelumnya, syarikat itu merupakan perniagaan pemilikan tunggal, bernama "Guan Teik Enterprise" sejak tahun 1986. Jadi, perniagaan ini telah bermula dari awal semula pada tahun 1986 sampai sekarang. Hari ini, Sri Guan Teik Credit Sdn Bhd mempunyai LAPAN(8) cawangan yang mendominasi pasaran di Utara Malaysia, khususnya kawasan-kawasan Kedah, dan Perlis. Oleh kerana itu, Sri Guan Teik Credit Sdn Bhd mempunyai pangkalan pelanggan yang berkembang dengan baik dan nama syarikat terkenal dalam industri pinjaman wang.

Sri Guan Teik Credit Sdn Bhd memegang slogan "Kualiti Perkhidmatan Perniagaan Kami". Persekitaran kerja yang ramah, adil, dan kreatif selalu dipertahankan. Dalam rangka untuk tahap perniagaan, Sri Guan Teik Credit Sdn Bhd telah mengambil beberapa strategi pemasaran untuk menarik pelanggan baru dan untuk memperbesar pangkalan pelanggan. Ini akan membentuk dasar, pendapatan sihat yang konsisten untuk memastikan kestabilan usaha sehingga Sri Guan Teik mengembangkan usahanya ke seluruh Malaysia.

MISI, VISI, INISIATIF SYARIKAT

MISI KAMI

Segala sesuatu yang kami lakukan adalah terinspirasi oleh misi kami. Kami komited untuk memberikan perkhidmatan berkualiti tinggi bagi pelanggan. Kami terus berupaya untuk:

  1. Menciptakan nilai dan membuat perbezaan.
  2. Membangunkan saat optimisme dan kebahagiaan.
  3. Menjaga reputasi dan kepecayaan.

VISI KAMI

Visi kami berfungsi sebagai strategic intent dan panduan setiap aspek dari perniagaan kami menggambarkan keadaan yang diinginkan di masa depan jangka panjang syarikat.

  • Profit: Memaksimumkan hasil jangka panjang bagi pemilik saham sama sekali memperhatikan tanggung jawab kami secara keseluruhan.
  • Planet: Membuat perbezaan dengan membantu membina dan sokongan masyarakat yang berterusan.
  • People: Menjadi tempat yang tepat untuk bekerja di mana orang terinspirasi untuk berkongsi yang terbaik untuk sekelilingnya.
  • Power: Memelihara dan memenangi rangkaian pelanggan dan pembekal, bersama-sama kita mencipta saling membantu, nilai abadi, dan memperluaskan perniagaan.
  • Portfolio: Membawa bangsa portfolio dengan bantuan kewangan yang kualiti dan reputasi bagi memenuhi keinginan dan keperluan masyarakat.

 

 

Maklumat Lanjut

Sri Guan Teik Credit Sdn Bhd menjalankan perniagaannya pada tubuhan sebuah syarikat swasta dalam perniagaan meminjamkan wang dan membeli barangan emas. Tujuan perniagaan adalah untuk mempromosikan penjimatan, membantu golongan miskin, dan membawa kebahagiaan terbesar bagi orang sekeliling.

 

 

Locations of visitors to this page free counters